Notes de l'autor

Producció i venda d´oli d´oliva

Venta de aceite de oliva en Barcelona | Cal Sebastiá

Recollim les olives en un punt de maduració, que mai no és total (oliva de color verd – violeta) que li dóna a l'oli un color verdós, afruitat intens, amb un sabor lleugerament picant – amarg.

El temps entre la recol·lecció i el batut és mínim. Les olives es lliuren a les 6 de la tarda i l'endemà, abans del migdia, ja tenim l'oli als dipòsits d'alumini per evitar l'oxidació i una acidesa més gran de l'oli.

Al nas, es noten aromes a poma, ametlla, fragància a altres fruites o herbes aromàtiques. Ideal per a amanides, plats de verdura, planxa de carn i peix, pasta…

Oli d'Oliva Verge Extra

Oli d'Oliva Verge ExtraÉs el més noble dels greixos vegetals i el suc és la joia de la dieta mediterrània, considerada pels experts una de les dietes més sanes del món. És el rei dels olis d'oliva; les seves qualitats organolèptiques (olor - color - sabor) la seva acidesa menys de 0,5 i la seva capacitat antioxidant el converteixen en el millor dels olis tant per a ús gastronòmic com per a la salut.

No pot faltar en una alimentació saludable i equilibrada: ric en vitamina E (tocoferol) carotens i prolifenols. Aquests darrers són els que prevenen les malalties cardiovasculars (ateroesclerosi).

A més, és ric en àcid oleic, greix monoinsaturat que augmenta el colesterol bo, H.D.L, facilita el trànsit gastrointestinal, evita l'acidesa gàstrica, controla el nivell de glucosa a la sang i fins i tot podria protegir d'algun tipus de càncer (mama).

Cal protegir de la llum i mantenir una temperatura constant (20-21ºC) i ben tapat.

CONSELLS BÀSICS

Es recomana que es consumeixi el mateix any de la collita tant per menjar cru (amanides amaniments) com per fregir. En fregits és el greix vegetal més estable, aguanta 180 graus i no produeix reaccions tòxiques. En fregir forma una capa consistent en l'aliment que fa que no se segueixi impregnant i l'aliment es cogui amb els seus sucs. A més augmenta el volum el que fa que es necessiti menys quantitat que si es fregeix amb un altre tipus d'oli.

Oli d'Oliva Verge Extra als nens

És molt saludable per a la dieta dels nens pels antioxidants que porta i vitamines A-D-K-E, disminuint el risc de malalties cardíaques a l'adult. Diversos estudis diuen que és el greix més semblant al de la llet materna. Normalitza l'activitat intestinal afavorint la digestió i el descans del nadó.

Oli Ecològic

Des de fa un any degut a una major qualitat ia l'augment de la demanda hem iniciat el cultiu d'oli ecològic amb la plantació de noves oliveres i la conversió de la resta, que ja estan en procés de producció elevada (25-50 anys) .

Seguirem informant a mesura que anem augmentant la quantitat d´oli ecològic sempre extra verge.